3 manieren om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot een gedeeld album op Google Foto’s

0
43

Google Foto’s wordt genoemd als het beste foto-opslagplatform voor zowel Android- als iPhone-gebruikers. Omdat het eenvoudige back-up- en deelopties biedt, omdat iedereen in het album anderen kan uitnodigen, evenals iedereen met een link zich bij het album kan voegen. Maar zoals we zeggen, met grote macht komen ook problemen en grote verantwoordelijkheden. Deze eenvoudig te back-uppen en delen van herinneringen op Google Foto’s kan een beetje problematisch worden wanneer iemand zonder uw toestemming toegang heeft tot uw opgeslagen herinneringen. Ook daar hebben we een oplossing voor, lees verder om erachter te komen hoe je kunt voorkomen dat iemand toegang krijgt tot je Google Foto’s.

Lees ook | Gratis onbeperkte opslagruimte voor Google Foto’s eindigt in 2021 – hoe sla je je foto’s op?

3 manieren om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot een gedeeld album op Google Foto’s

Inhoudsopgave

  • 3 manieren om te voorkomen dat iemand toegang krijgt tot een gedeeld album op Google Foto’s
    • 1. Iemand verwijderen uit Google Foto’s Album
    • 2. Blokkeer iemand uit Google Foto’s Album
    • 3. Schakel de Google Foto’s Album Link uit
    • Bonus: verwijder het album en deel het opnieuw met alleen de vereiste personen

Er zijn meerdere manieren om te voorkomen dat iemand specifiek toegang heeft tot uw herinneringen die zijn opgeslagen in een Google Foto’s-album. We hebben de gedetailleerde stappen van elk van hen besproken.

1. Iemand verwijderen uit Google Foto’s Album

Een van de gemakkelijkste manieren om te voorkomen dat iemand toegang heeft tot uw foto’s in een Google Foto’s-album, is door ze uit het album te verwijderen.

  • Open Google Foto’s op uw telefoon en open het album voor delen vanaf het tabblad Bibliotheek
  • Selecteer het album waaruit u iemand wilt verwijderen en open het.
  • Tik op de profielfoto van de deelnemers
  • Klik op de 3 puntjes naast de naam van de persoon
  • Tik op Persoon verwijderen
Lees ook  Hoe QHD en 60 fps Schermopname op OnePlus Smartphones in te schakelen

GERELATEERDE TIP De functie ‘Take a Break’ van Facebook gebruiken om iemand te dempen zonder te blokkeren

Lees ook | Foto’s bewerken met Google Foto’s Nieuwe editor

2. Blokkeer iemand uit Google Foto’s Album

Hoewel het verwijderen van een persoon uit Google Foto’s Album een ​​gemakkelijke manier is, maar de genoemde persoon kan weer deelnemen aan het album als iemand hem opnieuw uitnodigt of als hij/zij de albumlink heeft. Om te voorkomen dat die persoon keer op keer lid wordt, kun je hem blokkeren.

  • Open Google Foto’s op uw telefoon en open het album voor delen vanaf het tabblad Bibliotheek
  • Selecteer het album waaruit u iemand wilt verwijderen en open het.
  • Tik op de profielfoto van de deelnemers
  • Klik op de 3 puntjes naast de naam van de persoon
  • Tik op Blokkeer persoon

Lees ook | Privéalbums delen op Google Foto’s

3. Schakel de Google Foto’s Album Link uit

Als je iemand niet uit het Google Foto’s-album wilt verwijderen of blokkeren, maar toch wilt voorkomen dat diegene toegang krijgt tot je foto’s of herinneringen, kun je de link om lid te worden van het album eenvoudig uitschakelen, zodat slechts een beperkt aantal mensen kan toegang tot het album en meer leden kunnen niet deelnemen via de link.

  • Ga naar dezelfde deelnemerslijst voor het album
  • Klik op de schakelaar voor het delen van links
  • Tik op de knop Link verwijderen

Bonus: verwijder het album en deel het opnieuw met alleen de vereiste personen

De laatste optie is om het Google Foto’s-album volledig te verwijderen. Hiermee worden alle foto’s en video’s uit het album verwijderd, zodat niemand ze kan openen, maar maak je geen zorgen, je foto’s en video’s zijn nog steeds beschikbaar in je Google Foto’s-app-account. Je kunt er opnieuw een album van maken en het delen met alleen geselecteerde mensen. Volg deze stappen om het album te verwijderen:

  • Ga naar het album dat je wilt verwijderen
  • Tik op drie puntjes (rechtsboven)
  • Klik op Album verwijderen.

Lees ook | Hoe verwijderde foto’s en video’s van Google Foto’s te herstellen

Lees ook  3 eenvoudige manieren om cybercriminaliteit in India te melden; Alles wat u moet weten

GERELATEERDE TIP 3 manieren om bewust en geïnformeerd te blijven op Twitter tijdens verkiezingen in India

Wanneer u iemand verwijdert, blokkeert, de link uitschakelt of zelfs het album verwijdert, bestaat de kans dat de andere persoon al enkele foto’s en video’s heeft opgeslagen op zijn telefoon- of Google-account. Als ze ze al hebben opgeslagen, kun je er niets aan doen. Maar ze hebben geen toegang tot iets anders dat ze niet van het album hebben opgeslagen.

U kunt ons ook volgen voor direct technisch nieuws op Google Nieuws of voor tips en trucs, beoordelingen van smartphones en gadgets, lid worden van GadgetsForYou Telegram Group of abonneer je op het GadgetsForYou YouTube-kanaal . voor de nieuwste beoordelingsvideo’s

Vorig artikelHoe u geld kunt verzenden van de VS naar India, Singapore met Google Pay
Volgend artikelHoe u sms-waarschuwingen, kosten voor Paytm Wallet en bankbetalingen kunt stoppen