Hoe te weten of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

0
541

Zoals u het eens bent, is het een hele uitdaging om te vertellen of iemand u terloops negeert of u doelbewust heeft geblokkeerd op WhatsApp. Terwijl andere instant messaging-apps zoals Messenger u waarschuwen met termen als “U kunt niet langer contact opnemen met deze gebruiker”, is er geen dergelijke bepaling in WhatsApp.

Dit, in combinatie met ambigue privacyfuncties van het platform, maakt het vrij moeilijk om te beoordelen of je echt geblokkeerd bent, genegeerd wordt of dat de gebruiker op vakantie is met een paar privacyfuncties die zijn thee redden.

Daarom zijn we hier met een eenvoudige gids om te weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd.

Weet of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp

Inhoudsopgave

  • Weet of iemand je heeft geblokkeerd op WhatsApp
    • 1] Controleer de laatst geziene, profielfoto en over mij van de contactpersoon
    • 2] Pas op voor teken
    • 3] Probeer een oproep
    • 4] Start een groepschat
    • Tip: vink WhatsApp laatst gezien aan als deze verborgen of geblokkeerd is
  • Afsluiten

Als u vermoedt dat iemand u heeft geblokkeerd, kunt u dit het beste rechtstreeks bevestigen en ondervragen. Voor sommigen kan het echter behoorlijk ongemakkelijk en beschamend zijn. Maar nogmaals, WhatsApp heeft bepaalde beperkingen die het moeilijk maken om te weten wat er eigenlijk het geval is.

Ondanks moeilijke privacyvooruitzichten kun je echter snel weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd door te kijken naar specifieke tips en indicatoren voor dezelfde, hieronder vermeld.

1] Controleer de laatst geziene, profielfoto en over mij van de contactpersoon

Dit is inderdaad de gemakkelijkste manier om te weten of je bent geblokkeerd op WhatsApp. Controleer of je de laatst geziene, profielfoto en over mij-sectie van de contactpersoon kunt zien. Zo niet, dan zijn er kansen dat de gebruiker je op WhatsApp heeft geblokkeerd.

Lees ook  5 manieren om te verhelpen dat zoomprofielfoto niet wordt weergegeven tijdens vergadering

Houd er echter rekening mee dat dit geen exacte bevestiging is en dat de kans bestaat dat de contactpersoon de profielfoto heeft verwijderd en zijn laatst geziene heeft verborgen. Er is ook een mogelijkheid dat hij / zij uw nummer heeft verwijderd en dus zijn de details die standaard beperkt zijn tot contacten niet zichtbaar voor u.

Dus als u hun laatst geziene en Over-sectie niet kunt zien, ga dan naar de volgende stap.

2] Pas op voor teken

De tweede vinkjes van WhatsApp zijn een van de manieren om erachter te komen of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd. Begin met het sturen van een bericht naar het contact en kijk uit voor de vinkjes.

Een enkel grijs vinkje betekent dat het bericht is verzonden, terwijl de dubbele grijze en dubbele blauwe vinkjes respectievelijk “bezorgd” en “gelezen” weergeven. Als het verzonden bericht niet wordt bezorgd, is de kans groot dat de gebruiker u heeft geblokkeerd of offline is.

Als het tweede vinkje echter niet verschijnt na een lange periode naast andere tekens, bent u waarschijnlijk geblokkeerd.

Opmerking: Veel mensen gebruiken WhatsApp-mods van derden om tweede tikken te verbergen. Ze kunnen zelfs de online status verbergen, dus kijk uit voor hen.

3] Probeer een oproep

Een van de betrouwbare manieren om te weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd, is proberen ze te bellen. Met name zal het gesprek nooit doorgaan als de persoon die u hebt gebeld u heeft geblokkeerd. In feite zal de status “Bellen” in dit geval nooit veranderen in “Bellen”.

Dat gezegd hebbende, als je alle stappen tot nu toe hebt gevolgd, dan is het bijna een bevestiging dat je doelbewust bent geblokkeerd. Desalniettemin hebben we nog een laatste test om de conclusie opnieuw te verzekeren.

Lees ook  Hoe advertenties te verwijderen van Xiaomi, OPPO en Realme-smartphones

4] Start een groepschat

Open om te beginnen WhatsApp en maak een nieuwe groep. Zoek nu naar het contact waarvan u denkt dat het u heeft geblokkeerd en probeer het contact toe te voegen aan de nieuw gecreëerde groep. Als je wordt verwelkomd met een bericht dat zegt: “je bent niet gemachtigd om deze persoon toe te voegen” of “kon niet toevoegen”, dan ben je zeker door hem / haar geblokkeerd.

Tip: vink WhatsApp laatst gezien aan als deze verborgen of geblokkeerd is

Er zijn momenten waarop u de online activiteit wilt volgen van een gebruiker die u heeft geblokkeerd of laatst gezien heeft verborgen. In dit geval kunt u apps zoals SeeLine, WhatzTrack, Sotla of WhatsLog downloaden van Google Play Store en een gedetailleerde analyse van hun online timings krijgen, naast meldingen telkens wanneer het contact online komt of offline gaat.

Afsluiten

Dus dit ging allemaal over hoe te weten of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd. Laat het ons weten als je iets toe te voegen hebt. Aarzel ook niet om in geval van twijfel of commentaar een reactie achter te laten in het opmerkingenveld hieronder.

Lees ook Hoe WhatsApp-gesprekken opnemen op Android en iOS.

Vorig artikelVivo U1 is een budget-smartphone met Snapdragon 439
Volgend artikelHuawei Y9 2019 met vier camera’s te lanceren in India op 10 januari