Locatiegeschiedenis beheren en verwijderen uit uw Google-account

0
23

Als u op zoek bent naar manieren om uw locatiegeschiedenis op uw Android-telefoon te verwijderen, bent u hier aan het juiste adres. U moet weten dat Google uw locatiegeschiedenis opslaat om u meer gepersonaliseerde aanbevelingen over dingen te kunnen bieden. Maar als u niet altijd wilt worden gevolgd, kunt u als volgt de locatiegeschiedenis van uw Google-account beheren of verwijderen.

Lees ook | 3 manieren om elke dag automatisch opgenomen gegevens van Google-accounts te verwijderen

Locatiegeschiedenis van Google-account beheren of verwijderen

Inhoudsopgave

  • Locatiegeschiedenis van Google-account beheren of verwijderen
    • Alle locatiegeschiedenis verwijderen
    • Locatiegeschiedenis voor een specifieke tijd verwijderen
    • Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen instellen

Er zijn twee manieren waarop u uw locatiegeschiedenis kunt beheren via Google-accountinstellingen of via Google maps. U kunt ervoor kiezen om alle locatiegeschiedenis te verwijderen of deze voor een bepaalde tijd te verwijderen, of u kunt zelfs de optie voor automatisch verwijderen instellen. Lees verder!

Alle locatiegeschiedenis verwijderen

Met Google maps kunt u al uw locatiegeschiedenis beheren. Volg onderstaande stappen:

1. Open de Google maps-app op je Android-telefoon.

2. Tik nu op je profielfoto en selecteer Instellingen in de pop-up.

3. Scroll op de pagina Instellingen naar beneden en kies Persoonlijke inhoud.

4. Blader daarna naar beneden tot het gedeelte Locatie-instellingen.

5. Tik hier op Verwijder alle locatiegeschiedenis en vink in de pop-upbevestiging het vakje aan voor “Ik begrijp het en wil verwijderen” en tik op Verwijderen.

Dat is het. Uw locatiegeschiedenis wordt verwijderd uit uw Google-account.

GERELATEERDE TIP Opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Google Chrome op pc en mobiel

Locatiegeschiedenis voor een specifieke tijd verwijderen

Hier kunt u er ook voor kiezen om een ​​geselecteerd bereik te verwijderen of automatisch verwijderen in te stellen door op de volgende twee opties in de lijst te tikken.

Lees ook  3 manieren om restitutie te krijgen als u een nepproduct van Amazon of Flipkart krijgt

1. Tik onder de optie Verwijder alle locatiegeschiedenis zoals vermeld in de bovenstaande methode op Locatiegeschiedenisbereik verwijderen.

2. Stel nu een startdatum en einddatum in.

33. Vink daarna opnieuw het vakje aan om te bevestigen dat u het wilt verwijderen en tik op Verwijderen.

Zo kunt u de locatiegeschiedenis voor een bepaald tijdsbestek verwijderen.

Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen instellen

Om de locatiegeschiedenis voor automatisch verwijderen in te stellen, gaat u naar de locatie-instellingen zoals hierboven vermeld. Daarna:

1. Tik op Locatiegeschiedenis automatisch verwijderen.

2. Kies een tijdslimiet, vanaf 3 maanden tot 36 maanden.

3. Tik na het selecteren van de tijdslimiet op Volgende en vervolgens op Bevestigen.

Dat is het. Uw locatie wordt vanaf nu na de ingestelde tijdslimiet verwijderd.

Zo kun je dus de locatiegeschiedenis van je Google-account beheren of verwijderen. Als alternatief kunt u dit allemaal beheren vanuit uw Google-accountinstellingen.

Houd ons in de gaten voor meer van dergelijke tips en trucs!

Je kunt ons ook volgen voor direct technisch nieuws op Google Nieuws of voor tips en trucs, beoordelingen van smartphones en gadgets, lid worden van GadgetsForYou Telegram Group of abonneer je voor de nieuwste recensievideo’s op GadgetsForYou YouTube-kanaal.

Vorig artikelDeze eenvoudige truc kan internet versnellen op Android, iOS, Windows en Mac
Volgend artikel9 manieren om Google Meet-problemen met slechte netwerkverbinding op te lossen